Què fem

Budo tradicional japonès, el qual es transmet generació rere generació de mestre a deixeble i es realitza a un espai anomenat dojo.

La paraula budo és un terme compost per dos kanji, els ideogrames 武bu i 道do. Bu és un concepte marcial que es tradueix com “força” (la força d’aturar la violència o bé per mantenir-se en pau en qualsevol circumstància). Do es tradueix com a “camí” o “sender”.

El Budo que practiquem en el nostre dojo es divideix en diferents disciplines i koryu, escoles antigues.

 

Què es un dojo?

La paraula dojo està composta per dos ideogrames, 道do i 場jo. Do, tal com s’ha esmentat anteriorment, és “camí”. Jo significa “lloc”. Per tant, dojo es pot traduir com “el lloc del camí”.

Aquest terme té el seu origen en la tradició budista. Els primers dojo eren llocs on realitzar meditacions i exercicis espirituals. Al Japó aquesta tradició va arribar a totes les esferes de la societat, amb la intenció de canalitzar aquestes manifestacions culturals cap a un treball de creixement integral.

Per tant, un dojo es un espai de respecte cap a un mateix i cap a la gent que en forma part i l’envolta. Un espai de treball individual i col·lectiu, d’introspecció i de relació, on hi podem trobar persones de tots els àmbits, edats i condició per aprofundir en l’estudi dels diferents aspectes que conformen l’essència de l’Ésser Humà.

This site is protected by WP-CopyRightPro