Adults

Els conceptes i tècniques que conformen el budo són construïts/construïdes a partir d’un coneixement intuïtiu que s’aprèn a través del temps, l’experiència i la pràctica. Una tècnica o concepte no pot ser entès des d’una explicació intel·lectual.

Tot allò que llegim, se’ns comunica o explica és informació. El coneixement es forma i emergeix del nostre interior, requereix del cos, l’intel·lecte i les emocions, a més de la pròpia integritat i dignitat.

Gran part de la transmissió es fa de cor a cor (“ishindenshin”), per això és important que la connexió mestre–deixeble es basi en el respecte, la paciència, la confiança, la humilitat, una ment flexible, la franquesa i la perseverança.

La pràctica del budo, es basa en fer-nos responsables del propi entrenament, dels alts i baixos que es viuen durant el procés d’aprenentatge, d’observar-nos i de créixer col·lectivament i com a individus. Les conviccions s’aprenen per un mateix.

Al dojo Tendokan es practiquen diferents escoles i disciplines. Cadascuna d’elles es treballa de manera íntegra. Això vol dir que es respecta llur essència i el llegat cultural que comporta. L’estudiant te l’opció de practicar-ne més d’una tot mantenint aquest esperit de respecte pel budo tradicional.

Les escoles i disciplines que treballem són les següents:

adult_icon_karateOkinawa Goju Ryu Karatedo – 沖縄剛柔流空手道

Aquesta és una escola fundada per Chojun Miyagi (1888-1953), a Okinawa al primer terç del segle XX.  El terme goju fa referència als aspectes durs i flexibles de l’estil.

En aquesta escola es treballa el junbi undo (preparació física per l’entrenament) i el hojo undo (exercicis suplementaris per ajudar a desenvolupar el nostre cos).

També disposa d’un ampli treball de kihon waza (individual i en parella), kata i l’estudi del bunkai, que és la divisió per parts de cada kata i l’estudi de la tècnica que conté cada moviment.

adult_icon_haikidoYoshinkan Aikido – 養神館合気道

Aquesta és una escola fundada després de la 2ª Guerra Mundial per Gozo Shioda (1915-1994), deixeble de Morihei Ueshiba (1883-1969), el fundador de l’aikido.

En aquesta escola es treballa el kihon dosa (els fonaments del moviment del cos de l’aikido), el kihon waza (on es treballen els diferents grups tècnics) i la jiyu waza (tècnica lliure). També es posa especial èmfasi a l’ukemi (les caigudes).

Aquesta escola té com a propòsit la consecució de l’harmonia, per això busca la integració dels principis de les tècniques en el nostre interior amb el pensament de no-conflicte.

adult_icon_jodoShindo Muso Ryu Jodo – 神道夢想流杖道

Aquesta koryu va ser fundada per Muso Gonnosuke Katsuyoshi al segle XVII. Els seus orígens són llegendaris.

El treball d’aquesta disciplina consisteix en l’aprenentatge de l’ús del jo i del boken mitjançant exercicis de kihon waza i de kata, tant individuals com en parella.

Shindo Muso Ryu conté en el seu currículum un conjunt d’escoles associades, les quals esdevenen pràctica regular un cop l’estudiant treballa amb constància i dedicació el jodo. Aquestes són Shinto Ryu Kenjutsu, Uchida Ryu Tanjojutsu, Eishin Ryu Kusarikamajutsu i Isshin Ryu Juttejutsu.

adult_icon_iaidoMugai Ryu Iai Heiho – 無外流居合道

Aquesta koryu va ser fundada per Tsuji Gettan Sukemochi (1649-1725) al segle XVII.

El treball d’aquesta disciplina es realitza a través de l’ús del iaito i/o del shinken mitjançant exercicis de kata. També conté tècniques de kenjutsu.

adult_icon_jujutsuYoshin Ryu Bujutsu – 養神流武術

Aquesta escola, fundada pel mestre Kai Kuniyuki al segle XX, és considerada koryu.

La base de treball és el jujutsu, però també conté tècniques de tanbojutsu, hanbojutsu, bojutsu, kenjutsu i hassun no hishigi.

És una escola molt complerta i elaborada, que integra molts conceptes i aspectes d’altres estils i que permet comprendre millor la resta de koryu que es practiquen al dojo. Per això és la base per a poder practicar la resta d’escoles antigues.

adult_icon_jujutsuAsayama Ichiden Ryu Taijutsu – 浅山一伝流柔術

Aquesta koryu va ser fundada per Asayama Mitsugoro Ichidensai (1609-1687) a l’últim terç del segle XVII.

En aquesta escola es treballen tècniques de taijutsu i tanbojutsu.

adult_icon_jujutsuBokuden Ryu – 卜伝流柔術

Aquesta koryu va ser fundada per Tsukahara Bokuden (1489-1571) al segle XVI.

En aquesta escola es treballa jujutsu i koshi mawari.

 

This site is protected by WP-CopyRightPro