Imatge de Tsuji Gettan

slider_gettan

Aquest article pretén fer arribar el contingut del text en japonès que acompanya a la imatge de Tsuji Gettan a tots aquells intressats en el seu significat.

Transcripció fonètica

“Mugay shinden Mugay ryu iaiheiho ryuso Tsuji Gettan Sukemochi zo.

Senran no yo ga satte, taihei no jidai ni utsutta toki, Ken no michi wa kabi ni nagarete itta. Tsumari, sono jutsu no seishin mo hone mo ushinai tsutsu atta no de aru. Kono fuucho ni, se wo mukete, aku made jissen kenpo no tachiba wo tsuranuita no ga, Hoka demo nai, Tsuji Gettan Sukemochi de atta. Sono shisei wa touji to shitemo, jidai saku go no kan wo nanugarenai. Ga, koukou no michi wo ayuminagara no Bu o mamori, Fuudan no douryouku to san Zen ni yori, Tsui ni Gettan wa kaigo shita no datta.”

Traducció

Imatge Tsuji Gettan Sukemochi fundador de Mugay ryu iaiheiho.

Els temps havien canviat, l’època de les guerres civils donaven pas a un període de pau. El camí del sabre s’estava convertint en quelcom floral i bonic, gradualment s’estava perdent l’essència i la tècnica d’aquest art.

Tsuji Gettan, es va girar d’esquena a aquesta corrent, tot insistint en la manera i la pràctica d’èpoques anteriors, recuperant tècnica i formes de treballar antigues.

Aquesta actitud en aquella època resultava anacrònica. Sense pausa i amb una gran dedicació al Zen, va continuar el seu camí.

Finalment Gettan va desvetllar el seu satori, el coneixement o il•luminació profunda de Budisme Zen.

This site is protected by WP-CopyRightPro