Conferència-col.loqui Juny 2016

Benvolguts i benvolgudes companys i companyes,

 

Us informem que el passat 17 de juny, el sensei del dōjō Tendōkan de Barcelona, Marc Garcia Rusiñol, va oferir una conferència a la Casa Asia de Madrid, dins del programa del curs Introducció a les filosofies orientals dirigit per la Montserrat Simon i que recollia les regions de l’Índia, la Xina i el Japó.

En aquesta conferència-col·loqui, en Marc va dur a terme una exposició sobre las arts marcials japoneses partint de la ubicació concreta de Nobeoka, a on viu el seu mestre, Kai Kuniyuki Tendō. Va mostrar així, a través d’imatges, els paisatges i temples de la ciutat per arribar finalment al dōjō Seibukan.

Va tractar d’ajudar als participants a comprendre quina actitud es requereix per accedir a un dōjō i per a la pràctica de les arts marcials en general. Els participants van poder així, per uns instants, posar-se a la pell dels practicants de budō, tot aprenent a realitzar els gestos de salutació i meditació inicials.

Va desgranar fins al detall els elements filosòfics i religiosos procedents de les diferents tradicions, com el sintoisme o el budisme, les quals poden conviure a l’espai d’un dōjō. Després va explicar com aquestes tradicions influïren en la vida dels samurai i en el desenvolupament de les anomenades arts marcials.

També va respondre a les preguntes concretes que se li van fer sobre aspectes com la meditació, deixant clar que existeix un recorregut tant extern como intern per a aquells que desitgen realitzar una pràctica correcta.

Finalment va esbossar la diferència entre bujutsu y budō, tot tancant d’aquesta manera un curs que ha pretès ser un bell diàleg entre les tradicions orientals i els nostres propis recorreguts vitals.

 

Nota: aquest text ha estat adaptat d’una ressenya feta per la mateixa Montserrat Simon, llicenciada en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona, postgraduada en Història de les Religions per la Universitat de Barcelona i Diploma en Sànscrit per la Banaras Hindu University. Actualment imparteix cursos de filosofia índia, ioga i sànscrit.

 

Per tenir més detalls sobre el citat curs podeu consultar aquesta plana web:

https://www.casaasia.es/actividad/detalle/215759-curso-de-introduccion-a-las-filosofias-orientales

This site is protected by WP-CopyRightPro